Logopedie en Stottertherapie Centrum Nicole Suylen 072-5340179: voor peuter, kinderen & volwassenen. Tarieven & kosten per behandeling.
Het centrum is gevestigd in Heiloo dicht bij Alkmaar en is gespecialiseerd in stottertherapie.
Daarnaast is er expertise in de behandeling van adem- en stemproblemen en veel ervaring met logopedie bij problemen met de adem, de stem, de spraak, de mondmotoriek, het gehoor en de taal en met het geven van presentatietrainingen en het behandelen van spreekangst. Ook hiervoor kunt u in het centrum terecht.
Er wordt geen wachtlijst gehanteerd, er kan direct een afspraak gemaakt worden.
Vanwege het specialisme heeft het centrum tevens een regionale functie: cliƫnten komen uit de hele regio naar het centrum.
Kinderen en hun ouders, jongeren en volwassenen (alle leeftijden) zijn van harte welkom.
Bij stotteren en broddelen gaat het om verstoringen in de vloeiendheid, het ritme en de melodie van de spraak. Bij stotteren kunnen er onder andere haperingen, herhalingen, verlengingen en blokkades optreden. Spreken kan met veel spanning gepaard gaan. Bij broddelen gaat het onder andere om de spreeksnelheid die onregelmatig of te hoog is.
Ademproblemen kunnen onder andere ontstaan door een verkeerde ademgewoonte, snel en zonder pauzes spreken, hyperventilatie en longproblemen.
Bij een hese stem, een schorre stem, een stem die soms wegvalt, keelpijn, een gevoel alsof er iets in de keel zit of het gevoel dat spreken en/of zingen moeite kost is logopedie zinvol.
Als de spraak onduidelijk is, er opmerkingen worden gemaakt over de slechte verstaanbaarheid en/of klanken en woorden anders uitgesproken worden, is er een spraakprobleem.
Wanneer de mondspieren niet goed zijn ontwikkeld en/of verkeerd worden gebruikt kan dit een negatief effect hebben op de stand van de kaken en/of het gebit en kunnen problemen ontstaan tijdens het eten en drinken en met verstaanbaar spreken.
Door een verminderd gehoor kunnen communicatieproblemen ontstaan. Als een kind niet of dromerig reageert terwijl het gehoor in orde is, dan kan het luisteren, ook wel de auditieve vaardigheden genoemd, onvoldoende ontwikkeld zijn.
Bij het voeren van een gesprek is taal heel belangrijk: je moet begrijpen wat er gezegd wordt en de juiste woorden en zinnen gebruiken om je bedoeling weer te geven.
Wanneer kinderen moeite hebben met het begrijpen van de taal, een te kleine woordenschat hebben en/of moeite hebben met het maken van zinnen en het vervoegen van woorden kan er sprake zijn van een taalontwikkelingsachterstand of een taalstoornis.